Πολιτική Δευτέρα 19/04/2021, 14:57
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει ελεγχόμενα η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Φωτ. Intime

Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «συνεχίζει το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης».

Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση «έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και την χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου, με:

– την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου,
– τις καθημερινές αντιφάσεις της κυβέρνησης,
– τις πολιτικές αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή
– και την πλειοδοσία υπουργών στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες».

«Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους. Από τη μία συνεχίζει προσχηματικά ένα αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown την ώρα που οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους εργασίας και από την άλλη προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Καλεί παράλληλα την κυβέρνηση «να δράσει, να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες και να σταματήσει τον παραλογισμό που οδηγεί τη χώρα στη διάλυση».

«Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News