Πολιτική Παρασκευή 16/04/2021, 12:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Κ. Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του Ν. Δένδια στην Άγκυρα

Ικανοποίηση Κ. Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του Ν. Δένδια στην Άγκυρα

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα σήμερα, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Άγκυρα και της αντιπαράθεσης που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που είχε με την τουρκική πλευρά.

Κατά την ίδια πηγή, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις δύσκολες συζητήσεις.

Οι κοινές δηλώσεις των κ. Δένδια και Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή του στην τουρκική πρωτεύουσα εξελίχθηκαν χθες σε αψιμαχία μπροστά στις κάμερες μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ. «Δεν μπορώ να έρθω εδω και να κάνω σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η Τουρκία έχει παραβιάσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Έχει παραβιάσει 400 φορές τον εναέριο χώρο της Ελλάδας» ανέφερε σε υψηλούς τόνους, ο Έλληνας υπουργός.

Ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, υπενθυμίζοντας ότι η Συνθήκη της Λοζάνης κάνει λόγο για μουσουλμανική και όχι για τουρκική μειονότητα, «είτε αυτό αρέσει στην Τουρκία είτε όχι».

Προσπάθησε πάντως να ρίξει «γέφυρες» επικοινωνίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και εξεύρεσης μιας θετικής ατζέντας. «Το ζητούμενο είναι η ειρηνική συμβίωση στη βάση του διεθνούς δικαίου» είπε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News