Πολιτική Πέμπτη 15/04/2021, 13:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριζόντιοι εμβολιασμοί και σε νησιά έως 10.000 κατοίκων

Οριζόντιοι εμβολιασμοί και σε νησιά έως 10.000 κατοίκων

Τους οριζόντιους εμβολιασμούς σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, μετά από τα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκους, προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν ήδη οριζόντιοι εμβολιασμοί όσων κατοικούν το επιθυμούσαν – ανεξαρτήτως ηλικίας και προτεραιοποίησης – στα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκων οι οποίοι προχωρούν. Προχωρούν και στα νησιά αυτά μέχρι 10.000 κατοίκους για όσους το επιθυμούν» ανέφερε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters περί σχεδίου πιλοτικού «ανοίγματος» του τουρισμού από την επόμενη εβδομάδα η κ. Πελώνη διευκρίνισε πως «είναι ένα πιλοτικό άνοιγμα, μια μίνι πιλοτική εφαρμογή του πράσινου πιστοποιητικού και αφορά επισκέπτες που μπορούν να έρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με τεστ PCR». Επισήμανε ακόμη πως οι επισκέπτες αυτοί «θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς με τους Έλληνες πολίτες». «Πολλές χώρες έχουν ήδη περιορισμούς στην έξοδο επισκεπτών οπότε δεν αφορά μεγάλο αριθμό επισκεπτών» πρόσθεσε.

Για το πότε θα παραλάβει η Ελλάδα τις παρτίδες των εμβολίων που της αναλογούν μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν περί επίσπευσης της παράδοσης 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως το πιθανότερο είναι οι δόσεις αυτές να έρθουν στη χώρα γύρω στον Ιούνιο. Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό των εμβολιασμών σημείωσε πως «ήδη είμαστε κατά μέσο όρο στις 55.000 εμβολιασμούς την ημέρα και παραπάνω κάποιες μέρες».

Σε ερώτηση για τις αποφάσεις εν όψει Πάσχα είπε πως αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει «μία εικόνα σταθεροποίησης, αλλά είναι μία εύθραυστη ισορροπία». «Γνωρίζω την αγωνία όλων για το Πάσχα ωστόσο θα ακούσουμε τους ειδικούς και όταν έρθει η ώρα θα ζυγίσουμε τι πρέπει να γίνει» είπε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News