Πολιτική Πέμπτη 15/04/2021, 08:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Άγκυρα ο Ν. Δένδιας για τα κρίσιμα «ραντεβού» με Ερντογάν – Τσαβούσογλου

Στην Άγκυρα ο Ν. Δένδιας για τα κρίσιμα «ραντεβού» με Ερντογάν – Τσαβούσογλου

Με «μικρό καλάθι» μεταβαίνει σήμερα στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πριν από το ταξίδι του στην Άγκυρα, ο κ. Δένδιας θα υποδεχθεί το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών τους ομολόγους του από την Κύπρο και τον Λίβανο για την τριμερή σύνοδο των τριών χωρών. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας και ακολούθως με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα έπειτα από την επιστροφή της Ελλάδας και της Τουρκίας στο τραπέζι του διαλόγου στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και των πολιτικών διαβουλεύσεων σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών που ακολούθησαν.

Μετά από τη συνάντηση του κ. Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στη Λιβύη και τη Συρία. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News