Πολιτική Τετάρτη 14/04/2021, 22:15
ΥΓΕΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Χαιρετίζει» τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

Κ. Μητσοτάκης: «Χαιρετίζει» τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων που θα ενισχύσουν το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter και στο Facebook:

«Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύουν και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ευχαριστούμε το ΙΣΝ γι’ αυτή την σημαντική πρωτοβουλία».

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έκανε δωρεά 2 αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του.

Νωρίτερα στις 3 Μαρτίου, 2021, στο πλαίσιο της δωρεάς του ΙΣΝ, είχε προηγηθεί η παραλαβή δύο ελικοπτέρων Augusta Westland 109 Trekker.

H συγκεκριμένη δωρεά, ύψους 16 εκατ.ευρώ, εντάσσεται στην Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των $500 εκατομμυρίων, διασφαλίζονται τις ιδανικές συνθήκες για την άμεση και ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προς κεντρικά σημεία της χώρας και την Ευρώπη.

Tα αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 είναι εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα όργανα αεροναυτιλίας. Την υγειονομική διασκευή της καμπίνας των δύο νέων αεροσκαφών ανέλαβε μία από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες παγκοσμίως, η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά στο αντικείμενο. Τα αεροσκάφη προσφέρουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής δύο ασθενών ταυτόχρονα, ενώ διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης των φορείων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η άνετη είσοδος και έξοδος ασθενών και τραυματιών. Επιπλέον, τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν υποδομή μεταφοράς θερμοκοιτίδας για τη διακομιδή νεογνών, καθώς και θάλαμο αρνητικής πίεσης (κάψουλα), ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ατόμων με μολυσματικές ασθένειες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News