ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικό το self test και σε άλλους κλάδους – Ποιο μοντέλο θα ισχύσει

Υποχρεωτικό το self test και σε άλλους κλάδους – Ποιο μοντέλο θα ισχύσει

Το εγχείρημα των self tests στα σχολεία, θα επεκταθεί ως γνωστόν και σε άλλους κλάδους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ακόμα και εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο, αναμένεται να ανακοινωθεί η χρήση των self tests για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τους εργαζόμενους σε delivery, στους οδηγούς λεωφορείων αλλά και στα σούπερ μάρκετ.

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εφαρμόσει και στις παραπάνω κατηγορίες την ίδια τακτική με τα σχολεία: να είναι δηλαδή η επίδειξη αρνητικού τεστ «υποχρεωτική» για την δουλειά. Η «υποχρέωση» θα είναι να το έχουν δηλώσει στην σχετική πλατφόρμα και ο έλεγχος θα γίνεται εκτός από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (δειγματοληπτικά) και από τους υπεύθυνους, όπως για παράδειγμα σε ένα σούπερ μάρκετ.

H κυβέρνηση όμως «ποντάρει» σε μεγάλο βαθμό και στην λεγόμενη ατομική ευθύνη, την οποία η πλειονότητα των πολιτών έχει δείξει ούτως ή άλλως τους τελευταίους 14 μήνες. Και επειδή δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να ελέγξει το εύρος όλων αυτών των κλάδων, η κυβέρνηση θα προβεί σε «ισχυρή σύσταση» να γίνονται self test σε όλες τις κατηγορίες που θα ανακοινώσει την χρήση τους.

Εβδομαδιαία συνήθεια μέχρι το τέλος Μαΐου

Οπως έγραψε χθες το MR η κυβέρνηση προσανατολίζεται την χρήση του «υποχρεωτικού» self test και για την έξοδο του Πάσχα, με πολύ αυστηρούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στα διόδια. Με δεδομένο πως αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει και ο τουρισμός και η εστίαση, το self test θα γίνει εβδομαδιαία συνήθεια για πολλές οικονομικές και κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής μας μέχρι τουλάχιστον το τέλος Μαΐου,, καθώς η ίδια φιλοσοφία αναμένεται να εφαρμοστεί και στους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία και την εστίαση μέχρι να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού. Στην κυβέρνηση άλλωστε έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η μέθοδος αυτή μπορεί σε μεγάλο βαθμό να απομονώσει τον ιό και να σταματήσει την ανεξέλεγκτη μετάδοσή του μέχρι την τελική ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News