Πολιτική Τρίτη 13/04/2021, 13:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση σχεδιάζει απλήρωτα δεκάωρα και μείωση μισθών

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση σχεδιάζει απλήρωτα δεκάωρα και μείωση μισθών

«Για νομοσχέδιο που διαλύει το οκτάωρο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στο ν/σ που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά. «Ο κόσμος θα δουλεύει απλήρωτα δεκάωρα για έξι μήνες σερί, θα εργάζεται με ατομική σύμβαση εργασίας, κάτι το οποίο σημαίνει και μειωμένους μισθούς αλλά και διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «με βάση τα τελευταία στοιχεία 4 στους 10 εργαζόμενους δεν πληρώνονται τις υπερωρίες τους». Εκτίμησε παράλληλα πως το Μαξίμου «έχει κάθε λόγο να σχεδιάζει και να σκέφτεται εκλογές, όσο βλέπει τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής του και την αδυναμία του να προσφέρει οποιοδήποτε θετικό αφήγημα στην κοινωνία».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος, «η Ν.Δ. περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς με βάση το νέο πτωχευτικό κώδικα που έχει περάσει». «Πρόκειται για έναν πτωχευτικό που το σύνολο του κόσμου της αγοράς, οι εμπορικοί σύλλογοι, οι δικηγορικοί σύλλογοι, στέκεται απέναντι», σημείωσε.

Για το σχέδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε πως αποτελεί «μία πρόταση-κλειδί για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας». «Μιλάμε για ένα χρέος, ένα πολύ μεγάλο μέρος του οποίου δημιουργήθηκε σε συνθήκες πανδημίας, οπότε χρειάζεται να διαγραφεί ένα σημαντικό μέρος του και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε δόσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News