Πολιτική Τρίτη 13/04/2021, 10:07
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Υπάρχει επάρκεια στα self test

Αρ. Πελώνη: Υπάρχει επάρκεια στα self test

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self test σε εργαζομένους στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις μεταφορές και στη δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη,

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η κ. Πελώνη διαβεβαίωσε πως υπάρχει επάρκεια self test και πρόσθεσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες. «Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

Για τη διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολύ θετική ανταπόκριση» από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνοντας ότι τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά. «Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας» παρατήρησε.

Για το Πάσχα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη των όποιων αποφάσεων και πως η κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News