Πολιτική Παρασκευή 9/04/2021, 13:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη για AstraZeneca: Δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών

Στο 93% ο επταήμερος μέσος όρος προσέλευσης στα ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca

Αρ. Πελώνη για AstraZeneca: Δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών

Στο 93% ανέρχεται ο επταήμερος μέσος όρος προσέλευσης στα ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών» με το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο «είναι ασφαλές, είναι αποτελεσματικό».

«Έχει τοποθετηθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων από προχθές, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σημειώνοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων. Οι όποιοι κίνδυνοι είναι αυτά τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί σε διάφορες χώρες. Στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν γίνει με αυτό το εμβόλιο 18,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί, μόνο 30 τέτοια περιστατικά υπήρξαν. Είναι, λοιπόν, μία επιστημονική συζήτηση» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως διευκρίνισε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τα ελληνικά και τα διεθνή δεδομένα για ν’ αποφανθεί εάν πρέπει ν’ αλλάξει η στρατηγική, ως προς το εμβόλιο. «Αυτή τη στιγμή ο επταήμερος μέσος όρος προσέλευσης στα ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι στο 93%. Είναι πολύ καλό ποσοστό, δεδομένης όλης αυτής της συζήτησης που έχει γίνει. Άρα, δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα, υπάρχει και εμπιστοσύνη» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News