Πολιτική Παρασκευή 9/04/2021, 13:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη

Έφη Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη

«Εξηγήσεις και σαφή τοποθέτηση από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη γι’ αυτή την κατάσταση μεγάλης παρακμής», ζήτησε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την υπόθεση Φουρθιώτη.

«Ένας άνθρωπος αποκομίζει κέρδος 200.000 ευρώ με απάτη από το Δημόσιο. Ο πρώην υπουργός Εργασίας αποκαλύπτει ότι αυτός ο άνθρωπος, όχι απλώς έκανε την απάτη, αλλά εμφανιζόταν στο Υπουργείο Εργασίας και απειλούσε με μπράβους τον ίδιο τον υπουργό, πολλές φορές κιόλας. Το σκάνδαλο αυτό έγινε Δεκέμβριο και φτάσαμε Απρίλιο χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση από την κυβέρνηση. Αντιθέτως το πρόσωπο αυτό φυλασσόταν από την αστυνομία. Και αναρωτιέται κανείς, με τι πλάτες αυτός ο άνθρωπος πήγαινε στα υπουργεία και απειλούσε; Γιατί η απάτη του δεν οδηγήθηκε πάραυτα στη δικαιοσύνη; Με τι πλάτες είχε φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία;» διερωτήθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Την ώρα που η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνία ζει με 530 ευρώ, αυτός έχει πάρει 200.000 ευρώ από το Δημόσιο και για5 μήνες καλύπτεται από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας η κ. Αχτσιόγλου παρατήρησε πως υπάρχει «απώλεια ελέγχου» και «ένα πολύ μεγάλο ερώτημα για το τι ακριβώς καθοδηγεί την κυβέρνηση στις αποφάσεις της», προσθέτοντας ότι «επιβλήθηκε lockdown με συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα και 6 μήνες μετά η αγορά ανοίγει με χειρότερα δεδομένα, με περισσότερους διασωληνωμένους και ρεκόρ κρουσμάτων».

«Eίχαμε το πιο παρατεταμένο καθολικό lockdown στην Ευρώπη, το οποίο αποδεικνύεται αποτυχημένο» είπε και αναφερόμενη στην κατάσταση της αγοράς υπογράμμισε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν καταχρεωθεί και είναι στα όρια τη επιβίωσης».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News