Πολιτική Πέμπτη 8/04/2021, 13:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα – το αργότερο αύριο η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Αρ. Πελώνη: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για διαπεριφερειακές μετακινήσεις και Πάσχα

Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα – το αργότερο αύριο η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Σήμερα – το αργότερο αύριο – αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του ΕΜΑ, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Πελώνη απάντησε: «Υπάρχει χθεσινή τοποθέτηση ΕΜΑ που σημειώνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι και σε ό,τι αφορά το εμβόλιο αυτό τα οφέλη υπερτερούν έναντι των όποιων κινδύνων. Αναμένουμε και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών – σήμερα ή το αργότερο αύριο – για το θέμα αυτό, ώστε να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις».

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών σημείωσε πως χθες η χώρα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όπως είπε συγκεκριμένα, η Ελλάδα «ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25.000 ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά κατά μέσο όρο πάνω από 50-55.000 εμβολιασμοί». Ανέφερε ακόμη ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Για το θέμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό απάντησε πως «η συζήτηση για διαπεριφερειακές μετακινήσεις και Πάσχα δεν είναι της παρούσης και θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων».

Σε ερώτηση για την «πολυφωνία» μεταξύ των μελών της επιτροπής των ειδικών και των κυβερνητικών στελεχών η κ. Πελώνη είπε πως «ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής» στη χθεσινή του συνέντευξη και για την Επιτροπή και για τα κυβερνητικά στελέχη. «Υπάρχει μεγάλη κόπωση στην κοινωνία. Είναι σημαντικό να είναι ενιαίο το μήνυμα και ενιαία η φωνή που βγαίνει προς τα έξω για να μην προκαλείται περαιτέρω σύγχυση στην κοινωνία σε αυτή την κρίσιμη καμπή» τόνισε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News