ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στην Επιτροπή των ειδικών

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές - «Φρένο» στη συζήτηση για το Πάσχα  

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στην Επιτροπή των ειδικών

Ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές, αλλά θα εξαντλήσει την τετραετία, έστειλε με την χθεσινή του συνέντευξή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μάλιστα τεκμηρίωσε την άποψή του. «Εχω αποφασίσει εξάντληση της τετραετίας» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για το πώς αντιμετώπισα τις κρίσεις που μας έτυχαν και ήταν πολλές, ξεκινώντας από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, τις κρίσεις στο Αιγαίο, φυσικά τον κορωνοϊό και την οικονομική κρίση» αλλά «θέλω να κριθώ και για τη δυνατότητά μας ως χώρα, ως κοινωνία, να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της τετραετίας».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα έστειλε «σήμα» και στην Επιτροπή των ειδικών αλλά και στους υπουργούς του να εκπέμπουν πιο καθαρό μήνυμα, κάτι που όπως είπε δεν έγινε το τελευταίο δίμηνο που το μήνυμα «δεν ήταν όσο καθαρό θα ήθελα». Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως «υπάρχει μία ευθύνη και όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή γιατί άπαξ και η Επιτροπή παίρνει μία απόφαση πρέπει, νομίζω, όλοι να υπερασπίζονται αυτή την απόφαση και να μην μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη, αλλά ναι, σίγουρα αυτό το οποίο θα έκανα διαφορετικά θα ήταν να προσπαθήσουμε να μην μπερδεύουμε» είπε συγκεκριμένα. Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις κυβερνητικές ευθύνες τονίζοντας πως αναλαμβάνει απόλυτα «το δικό μας μερίδιο ευθύνης» φωτογραφίζοντας και υπουργούς που έστειλαν τέτοια αντιφατικά μηνύματα.  

«Φρένο» για Πάσχα  

Σε αυτή την λογική ο κ. Μητσοτάκης φρέναρε τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό, λέγοντας καταφατικά πως «δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη, έστω και αν αυτό μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο στους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ακούν». Πρόσθεσε δε πως η ελπίδα είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες να καμφθεί η πανδημία «να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα», αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν οι ειδικοί.  

Υποχρεωτικός εμβολιασμός 

Τέλος, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πως από τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. «Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία» είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία» και να καταστήσουμε «απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι».  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News