Πολιτική Δευτέρα 5/04/2021, 11:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Δ. Τζανακόπουλος: Συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Για «κυβέρνηση σε πανικό» όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και τις παλινωδίες με το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται πολύ να δικαιολογήσει συγκεκριμένες αντιφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». «Αυτό το οποίο οι έμποροι αδυνατούν να κατανοήσουν είναι γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να προεξοφλήσει ένα άνοιγμα των καταστημάτων, να δημιουργήσει ένα χώρο για ελπίδα, ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν υπό την αίρεση των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων», πρόσθεσε.

Όπως σχολίασε, «η κίνηση της κυβέρνησης να προεξοφλήσει το άνοιγμα των μαγαζιών και στη συνέχεια να το πάρει πίσω άρον-άρον είναι δείγμα ενός πολιτικού πανικού και δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί κάθε φορά να διαχειριστεί την πανδημία με βάση το πολιτικό κόστος».

Σημείωσε ακόμη πως «η χώρα διανύει το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα έχουμε καταγράψει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη για το 2020» και άρα. «δεν μπορεί η Ν.Δ., μέσα σε αυτές τις συνθήκες παταγώδους αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, να ζητά από την αντιπολίτευση να σιωπά».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News