Πολιτική Παρασκευή 2/04/2021, 12:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Αδιέξοδη η στρατηγική της κυβέρνησης κατά της πανδημίας

Φ. Γεννηματά: Αδιέξοδη η στρατηγική της κυβέρνησης κατά της πανδημίας

Πλήρη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι το πολύμηνο lockdown- ακορντεόν δεν έφερε αποτέλεσμα, αντιθέτως έφερε ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμάτων και μεγάλες πληγές στην οικονομία. 

«Επιμείνατε να παίρνετε μέτρα, που επιδείνωσαν την κατάσταση. Κάθε καθυστέρηση, κάθε παλινωδία απογοητεύει ακόμη περισσότερο την ήδη κουρασμένη κοινωνία» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δικαίωμα να μας γυρίσουν στις ημέρες του διχασμού και της παραπληροφόρησης. 

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού προσωπικά, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι διαχειρίστηκε με αλαζονεία και αυταρέσκεια την πανδημία. Στο δεύτερο και το τρίτο κύμα δεν κρίθηκε ποιος θα πάρει πιο γρήγορα μέτρα, αλλά η επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας, εμείς αποτύχαμε, είπε. «Η στρατηγική σας αποδείχθηκε και λανθασμένη και αναποτελεσματική. Είχαμε επισημάνει το αδιέξοδο των οριζόντιων μέτρων» ανέφερε. Έκανε δε λόγο για «απόλυτο αλαλούμ» στις δημόσιες δηλώσεις υπουργών για τα περιοριστικά μέτρα, ενώ σχολίασε πως «πολλοί είναι υπεράνω των περιορισμών, δεν ισχύουν για αυτούς». 

Για απόλυτη αποτυχία μίλησε όσον αφορά και στα μέτρα στήριξης. «Λιανεμπόριο, εστίαση, επαγγελματίες βγάζουν κραυγή αγωνίας» είπε, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση άφησε «ασύδοτες τις τράπεζες να δώσουν χρηματοδότηση στους καλούς τους πελάτες μας». «Η ρευστότητα δεν έφτασε ποτέ στους μικρομεσαίους, που την είχαν ανάγκη… Με την πολιτική σας διευρύνετε τις ανισότητες» είπε. 

Εμβολιασμοί

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν στη χώρα μας πολύ αργά. Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει επικοινωνιακά, πολίτες και υγειονομικό προσωπικό για την ανάγκη να εμβολιαστούν, είπε και πρόσθεσε ότι ειδικά για το θέμα του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών στους υγειονομικούς πρέπει να βρεθεί λύση.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να είναι covid-free. «Αυτό είναι σκανδαλώδες» σημείωσε. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News