Πολιτική Παρασκευή 2/04/2021, 10:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Αναγκαίο αλλά ανεπαρκές το πρόγραμμα για την εστίαση

Αλ. Χαρίτσης: Αναγκαίο αλλά ανεπαρκές το πρόγραμμα για την εστίαση

«Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την κάλυψη κάποιων εξόδων ανεφοδιασμού των καταστημάτων εστίασης είναι αναγκαίο και αυτονόητο, όχι όμως επαρκές» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης για να εκκινήσει ο κλάδος της εστίασης με βιωσιμότητα.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «ρύθμιση των χρεών της πανδημίας, επιδότηση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους, εφάπαξ ενίσχυση για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης και των επιχειρηματιών και μείωση του ΦΠΑ στο 6% ειδικά για τον κλάδο».

Διερωτήκε παράλληλα «γιατί έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος και να συντελεστεί τεράστια καταστροφή για να στηριχθεί η εστίαση, ενώ ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι θα χτυπηθεί σφόδρα;».

Επισήμανε παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα παρακολουθεί στενά την έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος» τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε και πόσες επιχειρήσεις θα λάβουν τελικά την ενίσχυση». Προειδοποίησε ακόμη πως «αν δεν στηριχθεί συνολικά ο κλάδος σε λίγο καιρό απλά θα μετράμε λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λειτούργησε εν κρυπτώ, ανακοινώνοντας την πρότασή της λίγες μόλις μέρες πριν το καταθέσει στις Βρυξέλλες, ενώ ακόμη δεν το έχουμε δει στο σύνολό του» και πως «σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει για να υλοποιήσει τις αντικοινωνικές αντιμεταρρυθμίσεις της έκθεσης Πισσαρίδη, αντί να το αξιοποιήσει για να οδηγήσει σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη την ελληνική οικονομία». «Προετοίμασε αυτό το σχέδιο ερήμην της κοινωνίας γιατί σχεδιάζει να το υλοποιήσει ερήμην της κοινωνίας» σχολίασε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News