Πολιτική Δευτέρα 29/03/2021, 10:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια των self test

Φωτ. Intime

Για «ένοχη σιωπή» του ΣΥΡΙΖΑ μετά «τα ψέματα στον ανεμιστήρα» περί φωτογραφικής απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self test κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self test. Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει. Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει η κ. Πελώνη, 31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. «Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς» προσθέτει.

Καλεί παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν «συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού» και αν «συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη» ή «αν θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα».

«Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω» καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Money Review