ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Όλα τα βήματα για «Πάσχα στο χωριό»

Πότε θα αρθεί η απαγόρευση από νομό σε νομό

Όλα τα βήματα για «Πάσχα στο χωριό»

Παρά το γεγονός πως οι διασωληνωμένοι ανεβαίνουν σε αριθμό καθημερινά σημειώνοντας νέα αρνητικά ρεκόρ, η κυβέρνηση επιθυμεί το επόμενο διάστημα, στις αρχές δηλαδή Απριλίου, να αρθούν οι πρώτοι περιορισμοί και να μπούμε, πολύ σταδιακά, σε φάση επιστροφής στην κανονικότητα.

Παρά την φαινομενική αντιφατικότητα, η πρόθεση για επανεκκίνηση άμεσα έχει τριπλή εξήγηση: Πρώτον, η άνοδος των διασωληνωμένων είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων δύο εβδομάδων. Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ελαφρά μείωση στις εισαγωγές, κάτι που προμηνύει πως είμαστε έστω και με πολύ αργό ρυθμό σε φάση αποκλιμάκωσης. Δεύτερον, οι εμβολιασμοί προχωράνε με πολύ ικανοποιητικό βαθμό και ήδη χτίζουν τείχος ανοσίας που μπορεί αν οδηγήσει σε προσεκτική επανέναρξη των δραστηριοτήτων. Ειδικοί σημειώνουν στο «MR» πως εάν δεν είχαν εμβολιαστεί σήμερα 1 εκατομμύριο ηλικιωμένοι τότε το τρίτο κύμα θα είχε πολύ περισσότερους νεκρούς. Σημειώνεται πως σε αυτό το κύμα η πλειονότητα των νοσούντων είναι μικρότερης ηλικίας, αποδεικνύοντας πως το εμβόλιο προστατεύει τους γηραιότερους. Ο τρίτος λόγος που οδηγεί σε επανεκκίνηση παρά τα υψηλά κρούσματα είναι πως ο καιρός ήδη από αυτήν την εβδομάδα θα θυμίζει αν όχι καλοκαίρι, σίγουρα άνοιξη αφού αναμένεται να φτάσει μέγιστη θερμοκρασία στο τέλος της εβδομάδας στους 22 βαθμούς. Αυτό επιτρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες έξω και να πάψει και ο συνωστισμός σε οικίες.

Το χρονοδιάγραμμα

Αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε με ημερομηνίες, ένα δεν δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η εβδομάδα και προς τα πού θα το πάνε οι ειδικοί, οι οποίοι υπενθυμίζεται πως έχουν και τον τελευταίο λόγο όπως φάνηκε μετά την τελευταία απόφαση όπου κόντρα στην βούληση της κυβέρνησης αποφάσισαν μη άρση των περιορισμών από δήμο σε δήμο.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως η αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο είτε με κανονικό άνοιγμα, είτε με click inside και έπονται τα σχολεία. Είναι βέβαιο πως εντός του Απριλίου θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικό χώρο. Τέλος, όσον αφορά τις μετακινήσεις, αναμένεται να ανοίξουν – λογικά με το λιανεμπόριο – οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ τέλος Απριλίου μαζί με την εστίαση θα ανοίξουν και οι διαπεριφερειεακές ώστε να γίνει Πάσχα στο χωριό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News