Πολιτική Σάββατο 27/03/2021, 11:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις

Επίσκεψη στο mega εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου

Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις

To νέο mega εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω της υλοποίησης του εμβολιαστικού σχεδίου «Ελευθερία».

Σε σύντομες δηλώσεις προς τα τηλεοπτικά συνεργεία, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η «Ελεθερία» προχωράει, όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί.

Διαμήνυσε δε, ότι έως την 31η Μαρτίου θα έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 1,7 εκατ. εμβολιασμοί, με την Ελλαδα να διαθέτει μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις στην Ε.Ε.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι εντός Απριλίου θα παραδοθούν στην Ελλάδα περισσότερες δόσεις συγκριτικά με τον Μάρτιο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών. 

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε τονίσει ότι τον επόμενο μήνα θα φθάσουν στην Ελλάδα 1,1 εκατ δόσεις των Pfizer – BioNTech, 450.000 δόσεις της AstraZeneca και περίπου 100.000 δόσεις της Morderna. 

Όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό (σ.σ. χρειάζεται μία δόση), είχε εκτιμήσει ότι εντός Απριλίου θα παραδοθούν στη χώρα 70.800 δόσεις, ενώ θα ακολουθήσουν 300.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 1,5 εκατ. εμβολιασμοί στην Ελλάδα, εκ των οποίων το 1 εκατ. αφορά την 1η δόση και οι 500.000 τη 2η δόση. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News