Πολιτική Πέμπτη 19/11/2020, 13:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα – Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα – Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή

Πρόσθετα μέτρα στα χερσαία σημεία εισόδου στη χώρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως γνωστοποίησε, από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου στην Κρυσταλλοπηγή. Στα βόρεια σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα.

Εντατικοποίηση των ελέγχων στη βόρεια Ελλάδα

Παράλληλα, όπως ανακοίνσε ο κ. Πέτσας, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων στην βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα ενισχύονται οι ομάδες των ελεγκτικών σωμάτων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Δημοτική Αστυνομία και αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα για να μειώσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας, για να μην καθυστερήσει το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News