Πολιτική Παρασκευή 19/03/2021, 14:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Διορθώσεις μέτρων που ίσως δεν λειτούργησαν

Προανήγγειλε επέκταση του ωραρίου επιτρεπόμενης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Αρ. Πελώνη: Διορθώσεις μέτρων που ίσως δεν λειτούργησαν

Προσαρμογές για να διορθωθούν επιμέρους μέτρα, που ενδεχομένως να μην λειτούργησαν, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, εν αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών, και λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» η κ. Πελώνη επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου επιτρεπόμενης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. «Προφανώς, θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε προσαρμογές για να διορθωθούν επιμέρους μέτρα, που ενδεχομένως να μην λειτούργησαν. Όπως για παράδειγμα η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 7 το απόγευμα που δημιούργησε ενδεχομένως μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε πως «με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα», αλλά για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. «Είπα και χθες ότι αυτή είναι η λάθος ορολογία. Δεν είναι η ενδεδειγμένη λέξη. Δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα. Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων. Αυτό το οποίο συζητάμε, το βασικό ζητούμενο  -και το πλαίσιο που θέτει η κυβέρνηση- είναι η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. Καλύτερη εφαρμογή που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας» σημείωσε.

Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και αλλάζει ο καιρός. «Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα μπορούσαν να γίνουν προσαρμογές, δεδομένου ότι φτιάχνει ο καιρός, και είναι προτιμότερο να είναι οι πολίτες σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους, παρά να πηγαίνουν, για παράδειγμα, παρανόμως σε σπίτια».

Το βασικό ζητούμενο είναι η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, να στοχεύσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία ταυτόχρονα θα δώσει και μια εκτόνωση, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News