Πολιτική Πέμπτη 18/03/2021, 23:00
ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ

Πούτιν: Κάλεσε τον Μπάιντεν σε νέα τηλεφωνική συνομιλία

Πούτιν: Κάλεσε τον Μπάιντεν σε νέα τηλεφωνική συνομιλία

Σε online ζωντανή συζήτηση κάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες, μία ημέρα αφότου ο Μπάιντεν τον αποκάλεσε με τον χαρακτηρισμό «φονιά», κλικαμώνοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Μάλιστα, χρησιμοποίησε την παιδική έκφραση για να αναφερθεί στον χαρακτηριστισμό που του απέδωσε ο Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος το λέει, είναι». 

Μιλώντας στην ρωσική τηλεόραση, ο Πούτιν είπε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μπάιντεν μετά από αίτημα του τελευταίου και τώρα πρότεινε να έχουν ακόμη μία συνομιλία την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, η οποία, όπως ανέφερε, θα μπορούσε να γίνει και μέσω βίντεο. 

«Θέλω να προτείνω στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε τη συνομιλία μας, με την προϋπόθεση ότι θα είναι ζωντανή, online, χωρίς καμία καθυστέρηση», είπε ο Πούτιν, όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις Μπάιντεν. Οι δύο ηγέτες είχαν μιλήσει τηλεφωνικά στις 26 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου. 

Λίγο ενωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είχε τονίσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «φονιά» σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και μεταδόθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η Ψάκι τόνισε πως ο Μπάιντεν δεν έχει μετανιώσει καθόλου, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί ότι αυτές του οι δηλώσεις θα κλιμακώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News