Πολιτική Πέμπτη 18/03/2021, 13:11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Eξετάζονται εργαλεία καλύτερης τήρησης των μέτρων

Αρ. Πελώνη: Στόχος να δούμε έξυπνα πώς θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες - Στρατηγική για τα τεστ τις επόμενες μέρες

Eξετάζονται εργαλεία καλύτερης τήρησης των μέτρων

Eργαλεία που θα βοηθήσουν στην καλύτερη τήρηση των μέτρων, χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση, αναζητεί η κυβέρνηση, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

«Δεν μιλάμε για ανοίγματα, δεν είναι αυτή η ενδεδειγμένη ορολογία» ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Πελώνη, προσθέτοντας πως αυτό που θα εξετάσει αύριο η Επιτροπή των ειδικών «είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων που ταυτόχρονα θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένος πολίτες, εργαλεία που δεν θα παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ανοίγει ο καιρός, το γεγονός οτι πρέπει να αποφεύγουμε συγκενρώσεις σε σπίτια και σε εσωτερικούς χώρους».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, ιδίως στην Αττική, παραμένει βεβαρυμένη και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Όπως είπε, τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξεταστούν αύριο από την Επιτροπή η οποία θα καταθέσει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις της για τα επόμενα βήματα.

Στόχος – όπως ανέφερε – «είναι να δούμε έξυπνα πώς από τη μία θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική στρατηγική μας για την ανάσχεση της πανδημίας». Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, «λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία και αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορεί να ενεργοποιηθούν σε ένα κοντινό ορίζοντα, πάντα με κανόνες και αυξημένη προσοχή».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την εστίαση απάντησε πως η ίδια «δεν μπορεί να κάνει τον μάντη» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί και αξιολογεί τα δεδομένα και η Επιτροπή θα κρίνει τι μέλλει γενέσθαι «όταν έρθει η ώρα».

Για το πότε αναμένεται η άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς για να απαντήσει.

Στρατηγική για τα τεστ ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για αύξηση των τεστ που διενεργούνται ημερησίως απάντησε πως «η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τα περισσότερα τεστ αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί «μία στρατηγική για τα τεστ που θα λαμβάνει υπόψη και τα νέα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. «Η στρατηγική αυτή μαζί με την ενίσχυση του ΕΣΥ και την καλύτερη τήρηση των μέτρων θα είναι ο δύτερος πυλώνας της προσέγγισης της κυβέρνησης κατά την επόμενη περίοδο» ανέφερε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News