Πολιτική Τετάρτη 11/11/2020, 15:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα προς την Άγκυρα μετά τη νέα τουρκική NAVTEX

Διάβημα προς την Άγκυρα μετά τη νέα τουρκική NAVTEX

Την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την έκδοση νέας τουρκικής Navtex για το Oruc Reis.

«Με νέα παράνομη NAVTEX, η Τουρκία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της, για την περίοδο 11-23 Νοεμβρίου, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατ’ εξακολούθηση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Διατυμπανίζει δηλαδή ότι θα συνεχίσει να περιφρονεί τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποφυγή τέτοιων παράνομων ενεργειών και συμμόρφωση της προς τη διεθνή νομιμότητα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News