Πολιτική Τετάρτη 11/11/2020, 14:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σίσι: Η Αίγυπτος θα σταθεί στην Ελλάδα σε κάθε θέμα που αφορά τα θαλάσσια σύνορα

Σίσι: Η Αίγυπτος θα σταθεί στην Ελλάδα σε κάθε θέμα που αφορά τα θαλάσσια σύνορα

Τη διαβεβαίωση ότι «η Αίγυπτος θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και υπέρ της Ελλάδας για τα δικαιώματά της για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την ασφάλειά της και τα θαλάσσια σύνορα» έδωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Έχουμε μια σχέση που μας συνδέει εδώ και πολλά χρόνια. Έχω επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές. Θα έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις σίγουρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.

Επισήμανε παράλληλα πως η συμφωνία μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου «συσφίγγει τις σχέσεις των δύο χωρών» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν και άλλες συμφωνίες.

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Αιγύπτου, «μίας μεγάλης, φίλης χώρας, πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας και πραγματικής ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού και του αραβικού κόσμου», όπως είπε.

Αναφέρθηκε ακόμη στις μακραίωνες σχέσεις φιλίας, σεβασμού και πολιτισμού που συνδέουν τις δύο χώρες, αλλά και στο «ορόσημο» που αποτέλεσε η υπογραφή την 6η Αυγούστου, και η θέση σε ισχύ της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ.

«Στη συνάντησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε διεξοδικά στην παρούσα συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας. Θα ήθελα επίσης να συζητήσουμε σχετικά με την πρόσφατη αναζωπύρωση φαινομένων τρομοκρατίας με θρησκευτική επίφαση, ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι θρησκευτικές αξίες δεν έχουν καμία σχέση με πράξεις εξτρεμισμού» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News