ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συμβαίνει με το άνοιγμα της οικονομίας;  

Τι συμβαίνει με το άνοιγμα της οικονομίας;  

Η χθεσινή φράση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη ήταν σαφής: μπαίνει φρένο στην συζήτηση περί ανοίγματος και όχι απαραίτητα στο άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων το οποίο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

«Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης» δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας πως το επόμενο βήμα «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων». Πρόσθεσε δε, πως ο οδικός χάρτης που έχει δώσει η κυβέρνηση για την επόμενη μέρα ισχύει, αλλά κανείς δεν ξέρει από ποια ημερομηνία θα εφαρμοστεί καθώς αυτή την στιγμή η πανδημία βρίσκεται στο πικ της.

Η βούληση της κυβέρνησης είναι δεδομένη να ανοίξει η οικονομία όσο το δυνατόν πιο άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Από την άλλη όμως με την πανδημία να θυμίζει κινούμενη άμμο, είναι λογικό να θέλει το Μαξίμου να μπει τέλος στην σεναριολογία για συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς το τελευταίο διάστημα διαρκώς υπάρχει αναβολή που εντείνει την κοινωνική πίεση. Χαρακτηριστικό της διάθεσης να μπει τέλος στην σχετική σεναριολογία είναι πως ο πάντα πιο προωθημένος στις απόψεις του, Αδωνις Γεωργιάδης κινήθηκε στην ίδια γραμμή λέγοντας πως «εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται».

Στο δια ταύτα πάντως η κυβέρνηση ελπίζει πως η πανδημία από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να μπαίνει σε ύφεση και ο στόχος της 29ης Μαρτίου δεν θα χαθεί.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News