Πολιτική Τετάρτη 10/03/2021, 10:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα

Φωτ. Intime

Συγκρατημένη εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ως προς την ημερομηνία επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων, σημειώνοντας ότι με τα τωρινά νούμερα της πανδημίας δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Πελώνη απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, «να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια», όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση. Ανέφερε ακόμη ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο, όπως είπε, όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και την στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Ερωτηθείσα για την 25η Μαρτίου και για το αν θα γίνει φέτος παρέλαση απάντησε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News