Πολιτική Τρίτη 9/03/2021, 13:59
ΒΟΥΛΗ

Προανακριτική για τον Ν. Παππά ζητεί η Ν.Δ.

Προανακριτική για τον Ν. Παππά ζητεί η Ν.Δ.

Πρόταση συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά κατέθεσαν 30 βουλευτές της Ν.Δ..

«Μετά από μελέτη της δικογραφίας (σ.σ. που απεστάλη στη Βουλή με αφορμή κατάθεση του επιχειρηματία Ν. Καλογρίτσα) και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης» σημειώνεται σε σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ι. Μπούγα, όπως γράφει το kathimerini.gr .

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από 30 Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του: α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Σημειώνεται ότι η ηγεσία της Ν.Δ. δεν προβαίνει σε ανάλογη κίνηση και για την υπόθεση της «Follie-Follie». 

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζξητούν σωσίβιο σε Προανακριτικές

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε το αίτημα της Ν.Δ. ως «κίνηση πολιτικής απελπισίας». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού απέτυχε παταγωδώς στα κρίσιμα μέτωπα της πανδημίας και της οικονομίας, αναζητά σωσίβιο σε προανακριτικές επιτροπές» σχολιάζει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Η κυβέρνηση που έχει χειραγωγήσει σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ με κρατικές διαφημιστικές δαπάνες και έχει απαλλάξει τους ιδιοκτήτες καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης, στήνει προανακριτική για να δικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά εφάρμοσε το Σύνταγμα και υποχρέωσε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στη τσέπη».

«Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να γνωρίζει ότι κανένας αντιπερισπασμός δε θα καταφέρει να σταματήσει τη κατάρρευση της κυβέρνησής του» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News