Πολιτική Πέμπτη 4/03/2021, 14:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Με πολιτικό πρόσημο το ν/σ για τις δημόσιες συμβάσεις

Αλ. Χαρίτσης: Με πολιτικό πρόσημο το ν/σ για τις δημόσιες συμβάσεις

«Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις έχει σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο», κάνοντας λόγο

Για «αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τεχνικού κλάδου από τους διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών» και «εκχώρηση σε ιδιώτες του ελέγχου των δημοσίων έργων» έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το σχετικό νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις έχει σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Παράλληλα στηλίτευσε την «αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης που αναστέλλει τις κατεδαφίσεις παράνομων και αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες, με πρόσχημα την πανδημία» η οποία, όπως υποστήριξε, «κλείνει το μάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα και έχει ήδη πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις».

Κατήγγειλε επίσης προσπάθεια της κυβέρνησης «για συγκεντροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως προδιαγράφεται και στην έκθεση Πισσαρίδη».

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα σχολίασε πως «τα καταστροφικά μέτρα του clickaway στο λιανεμπόριο» και η πολιτική του «άνοιξε-κλείσε» είναι «καταστροφικά για τις πιο μικρές επιχειρήσεις και ανοίγουν ακόμη περισσότερο την ψαλίδα». «Οι αντοχές επιχειρήσεων και εργαζόμενων έχουν εξαντληθεί, αφού δεν έχουν δει ουσιαστική στήριξη, παρά μόνο αναστολές υποχρεώσεων και νέο δανεισμό», ενώ «η κυβέρνηση προχωρά σε νέες αντικοινωνικές ρυθμίσεις καθιερώνοντας τις απλήρωτες υπερωρίες» πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News