Πολιτική Τρίτη 2/03/2021, 16:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τη δήλωση Δρίτσα ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Ν»

Αντιδράσεις για τη δήλωση Δρίτσα ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Ν»

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη» έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, στον απόηχο των αντιδράσεων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «είναι αυτονόητο» πως στο πλαίσιο της συνέντευξης στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” η συγκεκριμένη φράση αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

Ο κ. Δρίτσας ερωτηθείς για την υπόθεση Κουφοντίνα είχε πει στη συνέντευξη: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δρα εκδικητικά και παράνομα επειδή τα περισσότερα θύματα της 17 Νοέμβρη και του Δημήτρη Κουφοντίνα ανήκαν στη δεξιά παράταξη».

Ο κ. Δρίτσας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Κουφοντίνα λέγοντας πως δεν τηρεί τον νόμο και την επέκρινε γιατί με την στάση της, όπως ο ίδιος είπε, «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».

Αντιδράσεις από Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής

Να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία και χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος». 

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα».

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης τόνισε: «Όσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Πληρώσαμε πολύ ακριβά, ως χώρα, τη δράση της 17Ν, ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News