Πολιτική Δευτέρα 1/03/2021, 14:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Να κάνουμε μία ακόμα προσπάθεια αυτές τις δύο εβδομάδες

Για «άνοιγμα» με έξυπνες λύσεις και με μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Φωτ. Γραφείο του Πρωθυπουργού

Έκκληση στους πολίτες να κάνουν «μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες» έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία της οικονομίας και της εκπαίδευσης απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο ΕΣΥ.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη, όπως είχε κάνει νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, πως η κυβέρνηση εξετάζει «έξυπνες λύσεις» για το άνοιγμα. «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία» ανέφερε.

Καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκδήλωση της πανδημίας στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «είναι στο χέρι όλων μας να τον μετατρέψουμε και στον μοναδικό χρόνο πανδημίας» και πρόσθεσε πως αυτή την εβδομάδα οι εμβολιασμοί θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, σημειώνοντας πως «υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική» την οποία, όμως – όπως είπε – η κυβέρνηση διαχειρίζεται ικανοποιητικά. «Η σύγκριση εξάλλου με τα στοιχεία άλλων χωρών αποδεικνύει ότι στην πατρίδα μας εξακολουθούμε να αμυνόμαστε πολύ πιο αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορονοϊού το οποίο βέβαια έχει και το χαρακτηριστικό ότι πια έχει κυριαρχήσει ένα στέλεχος, το λεγόμενο βρετανικό στέλεχος, το οποίο έχει πολύ πιο αυξημένη μεταδοτικότητα» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη δωρεά της Επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι νέες κλίνες «θα έχουν τη δυνατότητα να στεγάζονται σε ειδικούς οικίσκους σε όποιο νοσοκομείο τις χρειάζεται», ενώ αρχικά «η έδρα τους θα είναι το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ένας κομβικός πυλώνας του ΕΣΥ, που κράτησε και άντεξε ειδικά τις δύσκολες εβδομάδες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σημείωσε ότι «οι κλίνες θα παραδοθούν πλήρως λειτουργικές τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα και διασυνδεδεμένες κτιριολογικά με το νοσοκομείο, για να μείνουν και μετά το πέρας της πανδημίας για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Ανέφερε ακόμη ότι η κατασκευή ήδη προχωράει.

Υπενθύμισε ακόμα πως όλα τα έσοδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” προέρχονται από την κοινωνία, είτε μέσω των χορηγών, είτε και από την πώληση των νομισμάτων του Νομισματικού μας Προγράμματος. «Στόχος και δέσμευσή μας, κ. Πρωθυπουργέ, είναι και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα αυτά να επιστρέψουν στην κοινωνία μέσα από τις δράσεις μας. Αυτό αποτελεί ένα ελάχιστο ευχαριστώ προς όλους τους συμπολίτες μας που στηρίζουν το έργο μας, αλλά είναι και υποχρέωση της Επιτροπής από την ίδρυσή της» πρόσθεσε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News