Πολιτική Παρασκευή 19/02/2021, 13:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των πολιτών

«Θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά -αλλά και εκ των υστέρων- τέτοια φαινόμενα»

Κ. Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των πολιτών

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις τελευταίες περιοχές που παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως «καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν» αλλα αναγνώρισε πως «υπήρχαν καθυστερήσεις». «Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό και την ενόχληση των πολιτών και εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά -αλλά και εκ των υστέρων- τέτοια φαινόμενα» είπε. 

Σημείωσε παράλληλα πως ειδικά σε περιοχές στο Διόνυσο και στην Εκάλη «ουσιαστικά έπρεπε να χτίσουμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή, ήταν τόσο μεγάλη η ζημιά η οποία έγινε και τόσο πολλά τα δέντρα τα οποία έπεσαν».

«Σε κάθε περιοχή, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον. Είναι σαφές και γνωστό και σε σας, ότι υπάρχει μια ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων. Η δέσμευση προσωπικά η δική μου -και πριν χτυπήσει η κακοκαιρία- ήταν ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο γι΄ αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί και να υπάρχει η ανάλογη λογοδοσία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News