Πολιτική Δευτέρα 15/02/2021, 14:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Εκτροχιασμός του προϋπολογισμού ήδη από τον Φεβρουάριο

Αλ. Χαρίτσης: Εκτροχιασμός του προϋπολογισμού ήδη από τον Φεβρουάριο

Για «δημοσιονομικό εκτροχιασμό του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 ήδη από τον Φεβρουάριο» έκανε λόγο ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

«Ήδη από τον προηγούμενο Απρίλη ζητήσαμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, που θα αξιοποιούσε κατά το ήμισυ τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που ήταν διαθέσιμες τότε για την χώρα μας. Επανήλθαμε τον Μάϊο αλλά και τον Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη με τεκμηριωμένες, κοστολογημένες προτάσεις, για στήριξη της εργασίας, μη επιστρεπτέα αποζημίωση των πληττόμενων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος, κλαδικά, στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της κρίσης με πρόβλεψη απομείωσής του. Αν η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει τις προτάσεις μας, η κατάσταση σήμερα θα ήταν σαφώς καλύτερη για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και την οικονομία συνολικά» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Χαρακτήρισε παράλληλα «κρίσιμο το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια» και κατηγόρησε την κυβέρνηση «για παντελή έλλειψη διαβούλευσης, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Όπως παρατήρησε, «η διαφάνεια και ο δημοκρατικός σχεδιασμός είναι κρίσιμα, αν θέλουμε οι πόροι αυτοί να έχουν παραγωγικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία και να μην διαχυθούν σε ημέτερους, όπως έγινε στο παρελθόν».

Πρόσθεσε ακόμη πως «η εκταμίευση και η αξιοποίηση των κονδυλίων που δικαιούται η χώρα δεν πρέπει επουδενί να συνδεθεί με αντιμεταρρυθμίσεις και πολιτικές λιτότητας». «Αυτό που επείγει είναι η επεκτατική στήριξη της πραγματικής οικονομίας, κάτι που δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ.» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News