Πολιτική Σάββατο 13/02/2021, 10:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Μας περιμένουν μεγαλύτερη ύφεση και λουκέτα

Ν. Ηλιόπουλος: Μας περιμένουν μεγαλύτερη ύφεση και λουκέτα

Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «υλοποιεί πολιτικές κοινωνικής χρεοκοπίας», διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ικανή να εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές χωρίς την επιβολή εξωτερικού καταναγκασμού. Η μνημονιακή αντίληψη είναι στο DNA της και το είδαμε από την αρχή της πανδημίας» ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο είδήσεων του Kontra Channel.

Όπως επισήμανε, «εξαρχής η Ν.Δ. επέλεξε να μην προχωρήσει σε δημόσιες δαπάνες για την ενίσχυση της οικονομίας και τη στήριξη της δημόσιας υγείας, επέλεξε να δώσει δάνεια και όχι μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, επέλεξε να μην προχωρήσει στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους -δηλαδή στη διαγραφή μέρους του και την αποπληρωμή του σε δόσεις. Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας. Μας περιμένει μεγαλύτερη ύφεση, λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας».

Αναφερόμενος στον πτωχευτικό νόμο ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε πως η Ν.Δ. ότι «επέλεξε να τον παγώσει μπροστά στις κοινωνικές αντιδράσεις, παραδεχόμενη εν τέλει πως μόνο δεύτερη ευκαιρία δεν είναι».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε, επιπλέον, την κυβέρνηση ότι «έχει θεσμοθετήσει την απλήρωτη εργασία, δια των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων σε περίπτωση που νοσήσουν και μπουν σε καραντίνα -γεγονός που συνιστά και αντικίνητρο στο να δηλώσει ένας εργαζόμενος ότι έχει συμπτώματα και να εξεταστεί».

«Καταργεί το 8ωρο και ελαστικοποιεί την εργασία. «ανείς πλέον δεν πιστεύει τον προϋπολογισμό της ΝΔ που μιλά για δήθεν ανάπτυξη 4,5% φέτος», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως «και για την υγεία το τρέχον έτος έχουν περικοπεί 600 εκατ. ευρώ».

«Το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι να πανηγυρίζει που δεν είμαστε η πρώτη αλλά η 2η χώρα σε ύφεση στην Ευρωζώνη» συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News