Πολιτική Τετάρτη 10/02/2021, 13:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Πρέπει να ξέρεις τα όριά σου»

Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Πρέπει να ξέρεις τα όριά σου»

Στην εμπρηστική του ρητορική κατά της Ελλάδας επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον πρωθυπουργό «να μην προκαλεί» αν ενδιαφέρεται για την ειρήνη.

«Έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη.Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτακης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντολμάμπαχτσε. Η δεύτερη συνάντηση θα γινόταν την Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου» ανέφερε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, όπως γράφει το kathimerini.gr. «Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαινει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες απο το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε απο το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι εμείς μαζί σου δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέφερε παράλληλα τη γνωστή ρητορική του για τα νησιά του Αιγαίου. «Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια απο κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει» είπε.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν ανέφερε πως θέλει «να του υπενθυμίσει κάτι». «Εσύ “βασίστηκες σε κάποια βουνά αλλά στα βουνά αυτά έριξε χιόνι”. Κανένα όφελος δεν έχεις. Όμως εμείς οτιδήποτε το κάνουμε μόνοι μας. Κι έτσι συνεχίζουμε. Γι αυτό θα γνωρίσεις καλά τους “τρελούς Τούρκους”» είπε.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό επανέλαβε πως «απο εδώ και πέρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός απο τη λύση των δυο κρατών». «Θέλετε το δέχεστε, θέλετε όχι. Δεν υπάρχει πια ομοσπονδία. Ξεχάστε την» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News