Πολιτική Δευτέρα 8/02/2021, 13:25
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Στη Βουλή φέρνει ο Αλ. Τσίπρας το θέμα με το γεύμα στην Ικαρία

Στη Βουλή φέρνει ο Αλ. Τσίπρας το θέμα με το γεύμα στην Ικαρία

Στη Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή το γεύμα που παρέθεσε για τον πρωθυπουργό ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρ. Στεφανάδης, κατά την επίσκεψή του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κλιμακώνοντας την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό στην οποία κάνει λόγο για «κίνηση απίστευτης αλαζονείας». Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει «αν θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του» αλλά και «τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρεται σε ξένα δημοσιεύματα που «διασύρουν τη χώρα μας για το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία». 

«Guardian, NewYorkTimes, Politico είναι μερικά από τα Μέσα που διασύρουν τη χώρα μας για το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, την ώρα που επιβάλλει σκληρά περιοριστικά μέτρα στους πολίτες. Αυτά για τον κ. Βορίδη είναι όμως ψιλά γράμματα, αφού πίσω από την καταστρατήγηση για δεύτερη φορά των περιοριστικών μέτρων, είδε εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Έτσι ονόμασε το τραπέζι 40 και πλέον ατόμων» σχολιάζει ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ημέρα πάντως, όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στους απλούς πολίτες επιβλήθηκαν 2.200 πρόστιμα ύψους 700.000 ευρώ για παραβάσεις υγειονομικών μέτρων, αντίστοιχες με αυτές του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του». «Τα πρόστιμα όπως φαίνεται δεν είναι για τον μονάρχη κ. Μητσοτάκη, μόνο για τους υπηκόους» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ερωτηθείσα νωρίτερα για το ζήτημα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε πως «ο Πρωθυπουργός έχει λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες σε αυτες τις δύσκολες συνθήκες. «Ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις επισκέψεις. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην Ικαραία ακυρούν την ουσία αυτής της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε» πρόσθεσε.

Ακολουθεί αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα: «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ έως τις 9πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News