Πολιτική Δευτέρα 8/02/2021, 12:33
ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ

«Αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, θα ληφθουν»

Τι απάντησε για το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS για άθληση - αγορές

«Αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, θα ληφθουν»

«Χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός για να μην φτάσουμε σε σκληρότερα μέτρα» επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστoτελία Πελώνη, σημειώνοντας πως «αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, θα ληφθουν».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για άθληση και για αγορές ή για το αν εξετάζεται το να μπει «κόφτης» στα sms για τις παραπάνω κατηγορίες είπε πως «τα δεδοένα αξιολογούνται καθημερινά». «Κάθε εβδομάδα πηγάινουμε βήμα βήμα» ανέφερε, προσθέτοντας πάντως πως «τα μέτρα περα από τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν για την προστασία της δημόσιας υγείας θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής στην στρατηγική των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε πως «προφανώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα, από τα στοιχέια, από τυχόν μεταβολές και από τους δείκτες και όλα αυτά που θα εξετάσει η επιτροπή και στη διάρκει της εβδομάδας και κάθε Παρασκευή που συνεδριάζει και εισηγείται στην κυβέρνηση».

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος γνωστοποίησε παράλληλα πως «οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το Σαββατοκύριακο «ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News