Πολιτική Δευτέρα 8/02/2021, 11:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για ανακοινώσεις Χρ. Σταϊκούρα: Μοιραίοι για την οικονομία, άριστοι στα γλέντια

Φωτ. Intime

«Μοιραίους για την οικονομία» αλλά «άριστους στους γλέντια» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου τους κυβερνώντες, σε σχόλιό της για τα μέτρα που ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Αν λέγαμε ότι μας εξέπληξε σήμερα ο κ. Σταϊκούρας, δεν θα ήμασταν και πολύ ειλικρινείς. Τη γνωστή του συνήθεια, να εξαγγέλλει ως νέα πράγματα που ήδη ισχύουν και που αδυνατούν να δώσουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο, επανέλαβε σε άλλη μία συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών. Παρατάσεις σε αποσπασματικές ρυθμίσεις, αναβολές και επιστρεπτέες προκαταβολές, μέτρα που αποδεδειγμένα πλέον έχουν οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ασφυξία και την οικονομία σε κατάρρευση» παρατήρησε η κ. Αχτσιόγλου. 

Όπως επισήμανε, «δεν ακούσαμε λέξη για ρύθμιση και διαγραφή χρεών, μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και κάλυψη του κόστους για διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας».

«Με τους πολίτες κλειδωμένους στα σπίτια τους, τον κ. Μητσοτάκη να γλεντάει στην Ικαρία και τον κ. Σταϊκούρα να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια, το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση είναι ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο, αλλά και ότι αυτό ουδόλως φαίνεται να την απασχολεί» πρόσθεσε η τομεάρχης Οικονομικών  του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News