Πολιτική Δευτέρα 8/02/2021, 08:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Κύπρο και Ισραήλ ο Κ. Μητσοτάκης – Η ατζέντα των συζητήσεων

Σε Κύπρο και Ισραήλ ο Κ. Μητσοτάκης – Η ατζέντα των συζητήσεων

Διαδοχικές επισκέψεις στην Κύπρο και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Λευκωσία, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 11.15 το πρωί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό και εν όψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 12.15 το μεσημέρι οι κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ προκειμένου να συναντηθεί στις 16.45 το απόγευμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώ θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στις 18.00.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας και οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείρισή της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει για την Ελλάδα να ανοίξει ο τουρισμός και να διευκολυνθούν τα ταξίδια, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για τη χρησιμότητα ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού. Επί τάπητος αναμένεται επίσης να τεθούν οι προοπτικές περαιτέρω διμερούς συνεργασίας αλλά και τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή. Όπως έγραψε νωρίτερα το moneyreview.gr η συνάντηση θα έχει και αμυντικό/εξοπλιστικό ενδιαφέρον, καθώς πηγές από το Τελαβίβ ισχυρίζονται πως θα υπάρξουν, ενδεχομένως, συναντήσεις, εκτός επίσημου προγράμματος, και για αυτό το ζήτημα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News