Πολιτική Πέμπτη 4/02/2021, 12:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ταραντίλης: Τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα – Τι θα κρίνει τυχόν νέα μέτρα

«Συνήθως τα δεδομένα αλλάζουν πιο γρήγορα προς το χειρότερο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Χρ. Ταραντίλης: Τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα – Τι θα κρίνει τυχόν νέα μέτρα

Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών παρέπεμψε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής σκληρού Lockdown τύπου Μαρτίου.

«To φαινόμενο είναι δυναμικό, τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα και αν θέλετε την εμπειρία μου η πραγματικότητα έχει δείξει ότι συνήθως αλλάζουν πιο γρήγορα προς το χειρότερο» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, «καθήκον της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτές τις αλλαγές». «Κοιτάμε τα δεδομένα, την Παρασκευή θα υπάρξει η εισήγηση των ειδικών και θα αποφασίσει η κυβέρνηση», είπε.

Σε ερώτηση του moneyreview.gr για το ποιο είναι το στοιχείο που θα κρίνει τη λήψη νέων μέτρων απάντησε πως ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων είναι αυτός που λαμβάνεται υπόψη, ενώ για το όριο των κρουσμάτων που κρίνει το εύρος των μέτρων επανέλαβε πως αυτό θα το αναλύσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο χορήγησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην Ελλάδα ο κ. Ταραντίλης απάντησε πως η χώρα κινείται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αγοράς εμβολίων και πως το θέμα δεν είναι της παρούσης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μη χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών δήλωσε πως θα πρέπει να περιμένουμε την εισήγηση της Εθνικής Επιστροπής Εμβολιασμών την Παρασκευή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News