Πολιτική Τρίτη 2/02/2021, 20:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Διπλός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το απόγευμα της Τρίτης στην Κηφισιά έξω από την οικία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου το οποίο υπέστη υλικές ζημιές, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής πρόλαβε να μετακινήσει το όχημα της συζύγου του, προτού εκραγεί δεύτερος μηχανισμός.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας.

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου-1

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και πρόσθεσε: «Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία». 

Ανακοίνωση ΝΔ

Ανακοίνωση καταδίκης των δραστών της επίθεσης κατά του βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: 

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης». 

ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα».

ΚΙΝΑΛ

«Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του K. Μπογδάνου. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού. Οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

ΚΚΕ

«Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου, είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος. Κι όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής», αναφέρει το ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην οικία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Παρά τις πολιτικές διαφωνίες με τον βουλευτή, που στηρίζει μία επικίνδυνη κυβέρνηση, είναι αδιανόητο κάποιοι, ακόμα κι αν «διαφωνούν», να επιχειρούν να τον τρομοκρατήσουν. Με επίθεση μάλιστα κατά του απαραβίαστου της εστίας. Καταδικαστέα και βάρβαρη πράξη», σημειώνει σε ανακοίνωση του το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News