Πολιτική Τρίτη 2/02/2021, 16:26
ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Τσαβούσογλου: Σημαντικός ο τρόπος διαμοιρασμού των εσόδων

«Αν μοιράσουμε τα έσοδα, θα λυθεί το 50% του ζητήματος της Ανατ. Μεσογείου»

Τσαβούσογλου: Σημαντικός ο τρόπος διαμοιρασμού των εσόδων

Ο τρόπος διαμοιρασμού των εσόδων του φυσικού πλούτου του νησιού είναι το σημαντικότερο ζήτημα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, δήλωσε: «Αν στην Κύπρο καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο του διαμοιρασμού των εσόδων, τότε θα έχουμε λύσει το 50% του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, υποστήριξε την επίλυση του ζητήματος στη βάση των δυο κρατών. «Για 52 χρόνια έγιναν διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδιακή λύση. Κάθε φορά οι διαπραγματεύσεις αποτύγχαναν λόγω της στάσης των Ελληνοκυπρίων, όπως έγινε στο σχέδιο Ανάν. Αυτό πια εξαντλήθηκε. Τώρα πια θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με ισότιμη κυριαρχία. Άρα αν υπάρχει ισότιμη κυριαρχία, τότε μπορούν να υπάρχουν δυο κυρίαρχα κράτη», είπε.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα γίνουν εκεί όπου θα ορίσει ο γ.γ.του ΟΗΕ και τόνισε πως ίσως γίνουν στη Νέα Υόρκη, στη Γενεύη ή στη Βιέννη.

«Θα προτείναμε και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν θα το ήθελαν οι άλλες πλευρές», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News