Πολιτική Τρίτη 26/01/2021, 11:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία καταστολής

Φωτ. Intime

Για «αντιδημοκρατικές αποφάσεις» κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου.

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορει την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής» και ότι «συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας:
– να λάβει μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας (εκεί δηλαδή που συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις με βάση τον πρόεδρο του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου).
– να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις. 
– να προσλάβει γιατρούς αντί για ειδικούς φρουρούς».

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News