Πολιτική Δευτέρα 25/01/2021, 14:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διερευνητικές 3,5 ωρών

Διερευνητικές 3,5 ωρών

Περίπου 3,5 ώρες κράτησαν οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, οι πρώτες σε διάστημα πέντε ετών. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Καθημερινής στην Κωνσταντινούπολη πριν από λίγο αποχώρησε η ελληνική αποστολή και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. 

Το «παρών» στις διερευνητικές έδωσε ο εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήλ Καλίν. Σημειώνεται πως η ελληνική πλευρά προσήλθε στις διερευνητικές με μόνο αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα), ενώ από την τουρκική πλευρά είναι απολύτως σαφές ότι υπάρχει πρόθεση επέκτασης της ατζέντας σε θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ή οι αποκαλούμενες «γκρίζες ζώνες».

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά. Οι Τούρκοι έχουν επιχειρήσει και στο παρελθόν να εισάγουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στη συζήτηση. 

Το θέμα μονοπωλεί αυτή την ώρα το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News