Πολιτική Πέμπτη 21/01/2021, 20:27
ΚΥΠΡΟΣ

Ψηφίστηκε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός για το 2021 στην Κύπρο

Ψηφίστηκε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός για το 2021 στην Κύπρο

Ψηφίστηκε τελικά από την Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο ο αναθεωρημένος Προϋπολογισμός για το έτος 2021 με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά.

Υπέρ ψήφισαν οι 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι 3 βουλευτές της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, οι 2 βουλευτές της Αλληλεγγύης, οι 2 βουλευτές του ΕΛΑΜ και οι 3 βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Κατά ψήφισαν οι 16 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι 7 βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι 2 βουλευτές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η βουλευτής των «Ανεξάρτητων» ‘Αννα Θεολόγου.

Ο Προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε νόμο, αφού προηγουμένως ενέκρινε τροπολογίες που αφορούν σε δεσμεύσεις και περικοπές κονδυλίων.

Μήνυμα Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα κόμματα για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2021 και έκανε αναφορά στις υπάρχουσες δυνατότητες για ανάπτυξη και ευημερία.

«Ευχαριστώ τον ΔΗΣΥ, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, τη Συμμαχία Πολιτών και το ΕΛΑΜ που συνέβαλαν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του Προϋπολογισμού 2021 που εγκρίθηκε και απέτρεψαν με τη θετική ψήφο τους μία νέα κρίση στη χώρα. Με την ψήφιση του Προϋπολογισμού μπορούμε πλέον συντεταγμένα να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων, να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε για ανάπτυξη και ευημερία», είναι το μήνυμα που έστειλε.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News