Πολιτική Δευτέρα 18/01/2021, 12:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Ελλάδας, Αυστρίας, Δανίας προς Ε.Ε. για ταχύτερη έγκριση εμβολίων

Αίτημα Ελλάδας, Αυστρίας, Δανίας προς Ε.Ε. για ταχύτερη έγκριση εμβολίων

Πρωτοβουλία με επιστολή στην οποία θα ζητούν την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών ώστε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί αναλαμβάνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν εν όψει της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών της Ε.Ε. 

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του COVID-19 Management Group όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για την επιδημιολογική εικόνα καθώς και για την πορεία των εμβολιασμών, η οποία συμφώνησαν «ότι είναι ένα μεγάλο και δύσκολο από τεχνική άποψη εγχείρημα».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα», προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των υπόλοιπων εταιρειών. Όπως επισημαίνεται από το Μαξίμου, οι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες «μοιράστηκαν την ανησυχία τους για την μικρή διαθεσιμότητα των εμβολίων σε αυτή τη φάση και υπογράμμισαν ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα σε αυτό το επίπεδο».

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Κουρτς: Κάθε εβδομάδα μετράει

Από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος ανέφερε πως η χώρα του από κοινού με την Ελλάδα και την Δανία θα ασκήσουν πίεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca το συντομότερο δυνατό. «Κάθε εβδομάδα μετράει» είπε προσθέτοντας: «Περιμένουμε να γίνει δουλειά νυχθημερόν, να ληφθεί μία απόφαση χωρίς γραφειοκρατία και να μην μείνει πίσω η Ευρώπη».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News