Πολιτική Δευτέρα 20/11/2023, 20:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: «Εφικτή και επιθυμητή μια Κ.Ο. με τους 6+6»

Τσακαλώτος: «Εφικτή και επιθυμητή μια Κ.Ο. με τους 6+6»

Ανοιγμα στην Εφη Αχτσιόγλου για την πιθανότητα συγκρότησης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρηση των «6+6», έκανε επί της ουσίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με φόντο την αποχώρηση της «Ομπρέλας», ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο «Εθνος» ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα», σχολιάζοντας ότι «υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά.

Ανθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν». Επισήμανε ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».

Σχετικά με τη δημιουργία νέου φορέα ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου», είπε στη συνέχεια.

Πρόσθεσε πως «θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο».

Σε ερώτηση για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές τόνισε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα»

ΣΥΡΙΖΑ: Στην πόρτα της εξόδου και η ομάδα Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για την επόμενη μέρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News