Πολιτική Δευτέρα 18/01/2021, 09:54
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε ο Κ. Μητσοτάκης

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε ο Κ. Μητσοτάκης

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου στις 27 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι και ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Τηλεδιάσκεψη με ηγέτες των «First Mover» χωρών για την πανδημία

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει μέρος σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και με αρχηγούς κυβερνήσεων των αποκαλούμενων «First Mover» χωρών με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις στρατηγικές εμβολιασμών.

Ο κ. Κουρτς είχε εγκαινιάσει αυτή την πρωτοβουλία συνεργασίας, με μία πρώτη τηλεδιάσκεψη τον περασμένο Απρίλιο, στην οποία συμμετείχαν τότε οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Δανίας, του Ισραήλ, της Τσεχίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με την αυστριακή καγκελαρία, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα πάρουν μέρος, εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας, της Δανίας, του Ισραήλ, της Νορβηγίας και της Τσεχίας.

Στην πρώτη παρόμοια τηλεδιάσκεψη τον περασμένο Απρίλιο, είχε συμφωνηθεί ένας διάλογος σε επίπεδο ειδικών ως προς την δυνατότητα από κοινού έρευνας για εμβόλια και φάρμακα, με τον στόχο της συνεργασίας, όπως είχε τονιστεί τότε, να βρίσκεται και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των συνολικά δέκα χωρών, οι οποίες, θεωρούμενες ασφαλείς σε σχέση με την πανδημία, εξαιρείται από την περασμένη Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, από την ταξιδιωτική προειδοποίηση που έχει εκδώσει το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και η οποία ισχύει για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News