Πολιτική Δευτέρα 13/11/2023, 11:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Καινούργια μέρα για την παράταξη – Διαγραφές από την ΚΟ

Κασσελάκης: Καινούργια μέρα για την παράταξη – Διαγραφές από την ΚΟ

«Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά κοινωνικό, ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, παρεμβαίνοντας στο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε ότι τα όργανα του κόμματος απέδειξαν πως μπορούν να δουλεύουν «όταν υπάρχει η βάση η οποία πάντα θα δίνει μια νομιμοποίηση στον πρόεδρό της» και ότι «θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο». 

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης, κάτι το οποίο είναι μια διαφορά με άλλους και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας», υπογραμμίζοντας ότι «προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά και θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, γιατί πιστεύουμε ότι η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία».

Τέλος, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν λειτουργούν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι προχτές αποχώρησε σχεδόν η μισή Κεντρική Επιτροπή, ενώ προανήγγειλε μια ενδεχόμενη «απροειδοποίητη επίσκεψη» στον ραδιοσταθμό και εξέφρασε την επιθυμία του «να ξεκινήσει η ώρα του προέδρου», κατά την οποία θα απαντά σε ερωτήσεις των ακροατών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε Τσακαλώτο και Πέρκα από την ΚΟ

Εν τω μεταξύ, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θέτει η Κουμουνδούρου τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, τους δύο εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος που χθες αποχώρησαν από την παράταξη και επρόκειτο σήμερα να ανεξαρτητοποιηθούν. 

Καλεί, δε, αμφότερους να παραδώσουν τις έδρες τους, όπως άλλωστε είχε διαμηνύσει και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης χθες στην Κεντρική Επιτροπή. 

Σημειώνεται ότι οι δύο βουλευτές, όπως και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, δεν προτίθενται να παραδώσουν τις έδρες τους. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Κουμουνδούρου:

«Επιστολή, με την οποία ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ότι οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις δηλώσεις αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τίθενται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα».

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News