Πολιτική Δευτέρα 13/11/2023, 10:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Δεν παραδίδω την έδρα – Ο Κασσελάκης θέλει να πάει το κόμμα κεντροδεξιά

Κούλογλου: Δεν παραδίδω την έδρα – Ο Κασσελάκης θέλει να πάει το κόμμα κεντροδεξιά

Δεν παραδίδει την έδρα του, όπως ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χθες κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. 

Ο ίδιος γνωστοποίησε την απόφασή του στην ΕΡΤ, αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη την πρόθεση δημιουργίας ενός κόμματος προσωποπαγούς χωρίς χωρίς ενδιάμεσα όργανα και καταστατικά.

«Ψηφίστηκα από 200.000 ανθρώπους. Νομίζω ότι τήρησα απολύτως τη δέσμευση που είχα πάρει. Έμεινα σταθερός στις θέσεις. Επομένως το θέμα έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης το επανέφερε τώρα διότι είναι λίγο θυμωμένος με μία ανάλυση που έκανα στο tvxs γράφοντας, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την εμφάνισή του, ότι είναι καλός στην αριθμητική γιατί πρόσθεσε αντιπάλους και προβλήματα, αφαίρεσε οπαδούς, πολλαπλασίασε τους εχθρούς και διαίρεσε ακόμα και το δικό του στρατόπεδο και ανέλυα στοιχεία της προσωπικότητας και του τρόπου που λειτουργεί, τα οποία βάθυναν την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο στόχος του κ. Κασσελάκη, ο κ. Κούλογλου απάντησε πως δεν έχει καταλάβει ακριβώς: «Είναι προφανές ότι θέλει να πάρει το κόμμα και από την αριστερά να το πάει κάπου στο κέντρο προς την κεντροδεξιά. Αυτές είναι οι θέσεις, οι οποίες εξέφρασε και στην συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Όλα αυτά που είδα δεν είχαν καμία σχέση όχι με το ΣΥΡΙΖΑ, με την αριστερά ή τους σοσιαλιστές, ούτε το κέντρο στην Ευρώπη δεν λέει αυτά τα πράγματα. Θέλει να κάνει ένα προσωποπαγές κόμμα που να είναι αυτός και η μάζα, χωρίς ενδιάμεσα όργανα, χωρίς καταστατικά και χωρίς σεβασμό στις διαδικασίες. Αυτό έκανε τώρα θέτοντας, από την Αμερική, εκτός κόμματος κάποια στελέχη, που δεν είχε δικαίωμα να το κάνει και προκηρύσσοντας δημοψήφισμα το οποίος είναι αντικαταστατικό» τόνισε. 

Χθες, λίγες ώρες μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα επανέλαβε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της. «Προφανώς θα γίνει ανεξαρτητοποίησή μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης», είπε στο MEGA, η ίδια. Σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως όταν πήγε στην Κεντρική Επιτροπή, δεν είχε σκοπό να αποχωρήσει. Έλαβε την τελική αυτή απόφαση, όταν άκουσε το πρόεδρο να προτείνει δημοψήφισμα. 

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News