Πολιτική Πέμπτη 9/11/2023, 12:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο από 1.300 μέλη – Θέλουμε χώρο να εκφράζει την Αριστερά

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο από 1.300 μέλη – Θέλουμε χώρο να εκφράζει την Αριστερά

Κείμενο προβληματισμού για την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν περίπου 1.300 στελέχη του κόμματος. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» και, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την πορεία διάσπασης της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς» τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Στο κείμενο – το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το σαββατοκύριακο – αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι βαθιά ανήσυχοι για το μέλλον του κόμματος.

Το κείμενο συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, τα εννέα μέλη της «Ομπρέλας» που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίζουν, στρέφοντας τα πυρά τους κατά της ηγετικής ομάδας.

Αναφερόμενοι στον νέο πρόεδρος τονίζουν: «Δεν μας ταιριάζει να βαυκαλιζόμαστε ότι υπάρχει μαγικό κλειδί για την κυβερνητική εξουσία που το κρατάει ο χαρισματικός ηγέτης», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι: Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη. 

Ανάμεσα στις υπογραφές, ξεχωρίζουν αυτές των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Αννέτας Καββαδία, Κώστα Αθανασίου, Έφης Καλαμαρά, Κατερίνας Κνήτου, Πάνου Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέα Ξανθού και Χρήστου Καραγιαννίδη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News